Activiteiten

APRIL: MAAND VAN DE FILOSOFIE

Het essay van de Maand van de Filosofie werd dit jaar geschreven door Joke Hermsen (op haar website is al een fragment te lezen). En gedurende de hele maand zijn er veel vrouwelijke filosofen aan het woord. Daar zijn we blij mee. Een overzicht van ónze plannen in april:

De voorstelling Een Winterplan van theater OT Rotterdam draait om Lou Andreas Salomé en Paul Rée. Heel vaak kom je dat niet tegen, de combinatie theater en filosofie. Wij zijn enthousiast. Tussen 1 april en 22 april co-organiseren we nagesprekken bij de voorstelling, met filosofes en Lou-lezers. En filosofe Dora Timmers verzorgt inleidende lezingen. Zie de agenda.

10 april wordt de essayprijs voor vrouwen, #IkSchrijf, bekendgemaakt in De Nieuwe Liefde. De avond staat in het kader van Ode aan de Vrouwenstem. Wij zijn er bij om de vrouwen in de filosofie te vieren. Twitter: @Vrouwifest.

Tijdens de Nacht van de Filosofie verzorgen wij met Radboud Reflects het panel Leven in Tijden van Digitale Onrust, met sprekers Marjolein Lanzing, Lonneke van der Velden en Patricia de Vries. Binnenkort komt de introductie daarvan online. Én, ook SWIP-leden Marli Huijer en Joke Hermsen spreken tijdens de Nacht.

Last but not least, verzorgen wij op 29 april onze eerste jaarlijkse Hypatialezing. Karen Vintges’ lezing Simone de Beauvoir en de Supervrouw: Feminisme versus Neoliberalisme wordt voorafgegaan aan de boekpresentatie van haar A New Dawn for the Second Sex. Na afloop is er onze jaarvergadering en een borrel.