Uitreiking Hypatia-prijs: programma 2018

Het is zover! Op 14 april reikt SWIP-NL de eerste Hypatia-prijs uit: de wisseltrofee voor het beste, meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw en verschenen in 2016 of 2017.

Om de spanning op te voeren beginnen we om 14 u. met twee korte lezingen door filosofen Naomi Jacobs en Elize de Mul. Hoe richten we in de tijd van selfies onze blik op de dingen die we liever niet zien? Cris van der Hoek verzorgt de inleiding en het nagesprek.

Om 15 u. wordt de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Annemie Halsema.

We sluiten af met een feestelijke borrel.

Locatie: Doelenzaal (Universiteitsbibliotheek UvA), singel 425 Amsterdam. Het Hypatia-programma is vrij toegankelijk. Aanmelding graag via e-mail: info@swip-filosofie.nl.

 

Shortlist Hypatia-prijs

Sanne van Driel – De strijd van het kleine meisje
Eva Meijer – De soldaat was een dolfijn
Miriam Rasch – Zwemmen in de oceaan
Marjan Slob – Hersenbeest
Karen Vintges – A New Dawn for the Second Sex

 

Elize de Mul en Naomi Jacobs: Onszelf Voorbij. Kijken naar wat we liever niet zien

De Mul en Jacobs schreven samen met Lisa Doeland over de hedendaagse mens die zich zou afsluiten voor de ongrijpbare en grillige buitenwereld. Volgens de auteurs proberen we ons middels ‘selfies’ en ‘mindfulness’ te wapenen tegen die buitenwereld. In het boek (Arbeiderspers, 2018) en in hun presentatie op 14 april pogen ze wél de blik te richten op de dingen die we liever niet onder ogen zien.

 

Vanaf 16u houden we de jaarlijkse SWIP-NL ledenvergadering. Leden ontvangen de jaarstukken op 30 maart a.s.

Reactie