Persbericht SWIP.NL symposium op 11 april 2014

Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke hoogleraren in de filosofie? Waarom zijn vrouwelijke filosofen nog nauwelijks doorgedrongen tot de filosofische canon? Waarom zijn er nog steeds filosofische conferenties zonder lezingen door vrouwen?

Wie als vrouw werkzaam is aan een filosofische faculteit, loopt gaandeweg tegen deze vragen aan. Om de belangen van vrouwen die werkzaam zijn in de filosofie (inclusief promovendi) te behartigen, hebben o.a. Karen Vintges (UvA), Martine Prange (Universiteit Leiden) Annemie Halsema (Vrije Universiteit) en Desirée Verweij (Nederlandse Defensie Academie) SWIP.NL opgericht.

Op 11 april 2014 organiseert SWIP.NL de eerste jaarlijkse conferentie aan de Vrije Universiteit. Heleen Pott zal een keynote houden. Daarna volgt een debat over de toekomst van de filosofie in Nederland en de rol van de vrouwen daarin. We sluiten af met onze jaarlijkse ledenvergadering en borrel.

Het lidmaatschap van Swip kost € 25,- per kalenderjaar. Dit is inclusief registratiekosten voor de conferentie. Voor studenten en werklozen is het lidmaatschap € 15,-

Inschrijven kan hier.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.